Week 2

21 februari 2021

Vandaag de eerste portretjes gemaakt. Jullie vinden ze terug in het menu aan de rechterkant. De pups hebben sinds gisteren ook echte halsbandjes om. Inmiddels hebben al meerdere pupjes hun oogjes op een kiertje staan. Het is weer genieten van het 7- tal en hun ontwikkelingen.

19 februari 2021

Bij de eerste pup gaan de oogjes open. Ook de oortjes gaan binnenkort open. Nog een paar extra foto’s in het album :)))

18 februari 2021

Een nieuwe video staat online. Het wordt dringen aan de melkbar en sommige pups moeten wachten op een 2e drinkbeurt, omdat mama Lisse nog druk bezig is met het poetsen. Maar ze komen niets te kort en groeien hard :)))

17 februari 2021

Nog een paar nieuwe foto’s in het album gedaan. Pupje is lekker aan het ‘uitbuiken” na de drinkbeurt bij mama.
We hebben de warmtelamp al iets hoger gehangen, want ik merk dat ze verdeeld over de werpkist gaan liggen, wat betekent dat ze het warm genoeg hebben.
Hier alvast een leuke foto.
Het pigment bij dit pupje is buitengewoon sterk. Hij heeft zelfs een heel donker buikje.

16 februari 2021

We beginnen vandaag aan week 2. De pups hebben hun geboortegewicht al verdubbeld. Lisse is een zorgzame mama en is nog altijd het grootste deel van de dag in de puppykamer. De afgelopen nacht was de eerste nacht dat ze niet de hele nacht in de werpkist heeft gelegen. Ze ging op een matje ernaast liggen tot de volgende voederbeurt. Overdag ligt ze graag op mijn bed en kan dan alles in de gaten houden.
2 dagen geleden merkte ik bij een pupje een korstje op de rug. Hij had er geen last van. Maar voor de zekerheid heb ik gisteren toch even de dierenarts laten kijken. Misschien een scherp nageltje van een andere pup wat een klein wondje heeft veroorzaakt. En door de warmtelamp gaat dan een infectie komen. De nageltjes van de pups knip ik altijd rond 1 week leeftijd voor eerste keer, want ze kunnen ook de tepels van de mama bezeren.
Uit voorzorg heeft de dierenarts een stukje vacht geschoren, zodat het goed kan genezen. Ik ontsmet de plek nu 2 keer per dag en dan een beetje honingzalf erop. Vanmorgen zag het al niet meer rood uit, dus dat zal hopelijk snel genezen zijn. De haartjes groeien de komende weken ook weer bij.
Het album week 2 is online met de eerste foto’s.

Lisse houdt op mijn bedje alles in de gaten :)))