Week 3

27 februari 2021

Er staat een nieuwe video online en nog een paar foto’s.
De pups mogen af en toe uit de werpkist. Fendi is dan als de kippen erbij :))). Zij wil ook de pups wassen en verzorgen, maar heeft toch veel respect voor Lisse. Ook ons oude flatcoatje komt elke dag even kijken naar de pups. Ze kunnen ze alvast wennen. Ook liggen nu her en der knuffels en speeltjes, zodat ze steeds iets nieuws zien. Ze horen en zien nu goed en dat merk ik als ik erbij kom. Ik hoef maar iets te zeggen en ze zijn allemaal wakker.

25 februari 2021

Er staan nog wat nieuwe foto’s in het album. De volwassen witte herder op de foto’s is deze keer Fendi. Ze is voor de eerste keer bij de pups geweest. Ze vindt het ook leuk om de pups te verzorgen en wilde het liefste erbij liggen, maar was toch weer snel uit de werpkist, want de pups wilden ook drinken bij haar en ze heeft natuurlijk geen melk. Lisse vindt het allemaal in orde als de andere honden af en toe een kijkje nemen.
Zelf gaat Lisse nu ook graag weer even buiten om een frisse neus te halen. Maar het liefste is ze toch nog dicht in de buurt.
Reutje met het groene bandje probeerde al een uitbraakpoging te ondernemen :)))

23 februari 2021

Vandaag begint week 3. De pups groeien als kool en alle oogjes zijn nu open. Ook de oortjes gaan nu open. Ze herkennen mij natuurlijk al, want ik zit vaak in de werpkist. Met 7 is er net nog plaats voor, maar niet meer lang.
De warmtelamp heb ik enkel ’s nachts nog aan. Lisse is nog altijd zeer zorgzaam. Ze krijgt momenteel bijna 2 kilo vlees per dag en daarnaast ook nog wat karnemelk en brokjes. Deze week is de behoefte het grootst voor de mama.
Vanaf 3 weken begin ik langzaam met het bijvoeren .
Ik speen ze af met vers vlees (KVV). Ze zullen Energique en Carnibest krijgen, 2 KVV’s waar we goede ervaringen mee hebben en die compleet zijn, zodat ze geen tekorten krijgen. De pups krijgen dus alle weken KVV hier. De nieuwe baasjes kunnen dan overwegen om hier mee door te gaan of overstappen op een goede brok, eventueel afgewisseld met een paar versvlees-dagen.
Deze week krijgen ze ook voor het eerst een wormenkuurtje. Meestal vinden ze dat maar niks :)))

Nieuw fotoalbum online