Week 4

7 maart 2021

Nog een paar nieuwe foto’s in het album.
Gisteren hebben we de werpkist opgeruimd, want ze gingen er toch niet meer in. In die plaats hebben we een stoffen bench gezet.
Ik heb weer eens de scherpe nageltjes geknipt. Niet alleen die zijn scherp, maar inmiddels ook de vlijmscherpe tandjes, die overal in bijten.
De pups beginnen nu ook te spelen met elkaar. Ze bijten in elkaars oren en poten en rennen achter elkaar. Soms gebeurt dit te hard en geeft een pup een gil. Het spel stopt dan. Zo leren ze hoe ver ze kunnen gaan.
Wij krijgen heel vaak tijdens het bezoek van de baasjes vragen over dit gedrag en sommigen denken dat een pup dan agressief of dominant is. Maar dit is absoluut niet zo. Dit hoort bij hun ontwikkeling en zo leggen ze een basis voor hun latere gedrag.
Ook mama Lisse en de andere honden stellen nu grenzen als ze bij de pups zijn. Zo leren ze omgaan met frustraties. Want Lisse gaat er heel vaak bij, maar zij bepaalt nu wanneer er gedronken wordt. Probeert een pup opdringerig te zijn, dan wordt hij rustig gecorrigeerd doordat de mama haar bek over zijn bek legt. Pupje weet nu dat hij luisteren moet. Ook dit wordt soms door de bezoekers gezien als vervelend gedrag van de mama. Maar als de mama en de andere honden dat niet zouden doen, zouden het vervelende honden worden, die nooit geleerd hebben waar de grenzen liggen.

Schattig en lief ❤

4 maart 2021

Vanaf volgende week (als ze 4 weken zijn) mogen de aanstaande baasjes een keertje langs komen voor een bezoekje en de afspraken zijn dan ook al gemaakt. I.v.m. Corona hebben wij wel moeten besluiten dat het bezoek beperkt blijft tot 1 bezoekje en daarna het ophalen van de pup.
Vandaar dat we vaker updates doen op de site en ook meer video’s zullen plaatsen dan gebruikelijk, zodat de baasjes toch alles kunnen volgen.
Ze zullen aan aandacht trouwens geen gebrek hebben, want er zullen de komende weken toch nog bezoekjes zijn van mensen uit onze vertrouwde omgeving.

2 video’s heb ik vandaag online gezet.
De stofzuiger draait op de achtergrond rustig mee. Ook het muziekdoosje staat al eens aan. De pups kunnen al de nodige decibels produceren, zeker als Lisse erbij komt en dan weer vertrekt. Want de melkbar is niet meer constant open en inmiddels krijgen ze al 3 balletjes vlees per dag.
Lisse is ook begonnen met subtiel op te voeden. Mooi om te zien.
Het eerste deel van de nacht slapen ze nog in de werpkist. Rond 4 uur wil Lisse dan erbij, want ze heeft dan veel melk en die moet eruit. Daarna zijn ze moeilijk in de werpkist te krijgen en klimmen eruit. Dit weekend zullen we de werpkist dan ook opruimen. Momenteel liggen overal vetbedjes, omdat de pups nog niet zo stabiel kunnen lopen op een gladdere vloer. Vaak gaan ze al op de puppypads om hun plasje te doen, maar vaak ook nog op de vetbedjes. Dus de wasmachine draait momenteel weer overuren.

2 maart 2021

Week 4 is van start gegaan en ik verbaas me er altijd over hoe snel de ontwikkeling van de pups gaat. Vorige week begonnen de oogjes en oortjes pas open te gaan en nu lopen ze al goed rond en beginnen met ontdekken.
Vanaf nu begint ook het werk om ze zo goed mogelijk aan alles te laten wennen, zoals huishoudelijke dingen, geluiden enz.
Het speelgoed zal ook regelmatig vervangen worden. Nu zijn het nog voornamelijk knuffels, maar we beginnen ook met het muziekdoosje erbij te zetten en de geluiden DVD. Vandaag hebben we alvast eens de paraplu erbij gezet. Morgen gaan we de stofzuiger erbij zetten, maar in het begin nog met een heel laag geluidsniveau. Teveel prikkels is niet goed, dus alles op zijn tijd en nooit met dwang. Want de pup moet het zelf allemaal ontdekken.
Vanmiddag hebben ze ook voor het eerst een balletje vlees gehad en dat ging er goed in. Morgen krijgen ze 2 balletjes en zo gaan we ze rustig afspenen op vlees. Ze vonden het allemaal trouwens heel lekker :)))
Het album week 4 is ook al gevuld met een paar foto’s.