Week 5

14 maart 2021

Het pleintje is bijna helemaal ingericht. Niet te veel in een keer, zodat ze rustig kunnen wennen. Maar ze zijn heel vrolijk buiten. Alleen de harde windstoten doet ze nog even schrikken, als de wind namelijk onder het afdak komt maken de golfplaten enorm kabaal . Maar ze kunnen dan terug naar binnen, omdat de deur open staat. Na het speelkwartiertje buiten, vallen ze als een blok in de slaap. Tijd voor het huishouden en de site :))) De rust van de eerste paar weken is nu gedaan, volop werk met de 7 witte bolletjes.
In het album een hoop nieuwe foto’s.

13 maart 2021

Een nieuwe video online.
Ik had gehoopt dat de video buiten gemaakt kon worden. Maar vanwege de storm die we al 2 dagen hebben ga ik maar altijd 10 minuutjes naar buiten en dan terug binnen. Langs het puppypleintje is een bos en het is te gevaarlijk met die windstoten. In de 10 minuutjes per keer kunnen ze wel al wennen aan de buitengeluiden.
Dus we verzinnen binnen allerlei nieuwe dingen. Gisteren werd ik verwend met een mooi cadeautje (dankjewel Bianca en Kris) en de mooie verpakking in de vorm van een groot paasei heb ik gebruikt als nieuw speeltje (op de video te zien). Weer iets nieuws, voor zo lang het intact blijft :))) Ze hebben er in ieder geval al veel plezier aan gehad. Zo zie je maar weer dat de gewone “niet-honden-dingen”, zoals plastic flesjes, takjes buiten soms veel interessanter zijn.

10 maart 2021

Vanmiddag heb ik toch even de deur naar buiten open gezet. Want de komende dagen is het slecht weer en vanmiddag was het nog droog. Het pleintje is nog niet ingericht en opgeruimd, want we wilden even afwachten tot na de storm. Maar ze hebben toch al even kunnen rondlopen op een andere ondergrond, een fiets besnuffelen die er nog staat en blaadjes op de grond opgepakt. Na 10 minuten zijn we weer naar binnen gegaan en zijn ze in diepe slaap gevallen. Want ze zijn vandaag ook al veel geknuffeld door het bezoek. De foto’s zijn niet van goede kwaliteit. Tot nu toe heb ik alle foto’s genomen met mijn smartphone, maar bij bewegende pups is dat toch minder ideaal. Tijd dus om de camera de volgende keer te gebruiken. Een paar nieuwe foto’s in het album.

9 maart 2021

Week 5 is begonnen. De pups worden steeds mobieler en spelen c.q. vechten steeds meer met elkaar. Maar het grootste deel van de dag is het nog altijd slapen. Het zijn vrolijke pups, die graag dingen verslepen en oppakken. Dus er zit een goede portie werkwil in. Dat verbaast natuurlijk niet, gezien de karakters van de ouders.
Het eten van KVV gaat heel erg goed en vanaf morgen krijgen ze het eten in een kom.
De eerste week geef ik elke pup apart eten, zodat ik weet dat ze allemaal genoeg binnenkrijgen, want als ze samen zouden eten, schrokken de “vretertjes” alles voor hun neus weg. De gewichten van de pups liggen allemaal mooi rond de 3 kilo of meer. Allemaal mooi gelijkmatig gegroeid de afgelopen week.

Deze week krijgen ze ook hun 2e wormkuurtje. Ik ben persoonlijk niet zo’n voorstander van alle chemische rotzooi, maar het is wel belangrijk dat pups regelmatig ontwormd worden.
Lees hier meer over ontwormen.
Na de wormkuur geven wij onze pups een probiotica-kuurtje ter ondersteuning van de darmflora.

We gaan in het weekend het puppypleintje in orde maken, zodat ze een keertje naar buiten kunnen als het weer het toelaat.
In het begin zal dit maar een klein kwartiertje zijn om even indrukken op te doen.
Een nieuw album is online met de eerste foto’s.