Week 6

21 maart 2021

Gisteren zijn de kindjes komen spelen. Het is allemaal super gegaan. We hadden mooi weer, zodat we lekker buiten konden zijn. De pups wilden natuurlijk heel graag overal in bijten, maar als alternatief hadden we speeltjes bij de hand :))) De pups waren allemaal heel sociaal en vonden het wel leuk.
De lieve kindjes hadden heel veel knuffels meegebracht, die ze zelf niet meer gebruikten. Wij zijn er super blij mee, want elk nestje geef ik iets uit het nestje mee waar de nestgeur aan zit en de ton met knuffels begon weer leeg te raken. Heel erg bedankt!
Een paar nieuwe foto’s in het album.

19 maart 2021

Nog even een update voor het weekend, want in het weekend wordt het druk en blijft er weinig tijd over om nog te updaten. Zaterdagmorgen is er nog een bezoekje en zaterdagmiddag komen kindjes spelen. Ik zal proberen foto’s te nemen als het lukt.
De komende 2 weken zijn druk en elke dag staat wel iets gepland. Ik heb inmiddels ook de Doggyride klaar gemaakt voor gebruik, zodat we volgende week een wandeling kunnen maken bij ons in de buurt en eens naar de paardjes in de buurt kunnen gaan kijken.

Verder gaat alles naar wens. Ik sta nu elke nacht rond 3.00 uur even op om met ze naar buiten gaan. Dan doen ze hun behoefte en dan gaan ze terug slapen tot rond 6.30 uur. Ik vind alleen nog een paar plasjes binnen. Overdag ga ik nu ook meteen naar buiten als ze wakker worden en ze doen dan keurig buiten hun behoefte. Alleen als ze druk aan het spelen zijn, willen ze nog plassen waar ze staan. Maar dat is heel normaal. Alles moet geleerd worden :)))
Ik ben gisteren ook de lijst met namen naar de dierenarts gaan brengen, zodat ze de inentingsboekjes al kunnen invullen, want zij komt dinsdag de pups inenten, chippen en nakijken. Ook wordt er van elke pup DNA afgenomen, dat gecontroleerd wordt met het DNA van de ouders. Dus van elke pup is een DNA profiel.

Er staan nog 2 nieuwe video’s online.

REUEN
Uncle Jack – halsband blauw
Under Pressure – halsband paars
Use The Force – halsband grijs
Under My Skin – halsband zwart
Universal Mind – halsband groen

TEVEN
Uptown Girl – halsband roze
Ultimate Love – halsband geel

17 maart 2021

Er staan 2 video’s online. Het is niet makkelijk, want ze bewegen en rennen rond.
Ze zijn vandaag al vaker naar buiten kunnen gaan. Ik observeer ze dan altijd hoe ze reageren op allerlei geluiden.
De puppygym is weer favoriet bij de pups en ook het tunneltje. Omdat wij veel waarde hechten aan een goede en gedegen socialisatie, bieden we de pups ook allerlei uitdagingen aan. Veel soorten materialen die geluid maken, een tunneltje, de schommel en de ballenbak zorgen voor verschillende uitdagingen. Ook het wapperende flessengordijn en de spiegel zijn interessant voor de pups. In het begin gaan ze heel voorzichtig te werk, maar nu zijn ze helemaal in de nopjes met alles en hebben het grootste plezier. Ik ben heel blij met wat ik zie bij de pups. Vrolijkheid en veel intentie om iets te doen voor het baasje.
Vooral de periode tot 16 weken is heel belangrijk voor een pup. Hij moet een goede inprenting krijgen, zonder slechte ervaringen op welk gebied dan ook. Na 16 weken komt de zg. angst- en vluchtfase. Deze periode zullen alle pups moeten meemaken en gaat ook weer over. Aan de baasjes om die periode zo goed mogelijk te begeleiden. Dus zeker niet te snel alles willen doen. Voldoende tijd geven om alle prikkels te verwerken en rustig alles opbouwen.

16 maart 2021

Week 6 is begonnen en dus weer even allemaal op de weegschaal. Dat gaat niet meer zo gemakkelijk als van te voren, want ze zijn zo beweeglijk en willen dan spelen. De weegschaal zet ik voor de veiligheid op de grond, want dan kan niets gebeuren. Ze zijn de afgelopen week allemaal rond 1 kilo bij gekomen. Ze zitten nu zo rond de 4 kilogram.
Ze krijgen 4 keer per dag hun vlees en dat gaat er gretig in.
Ze slapen uiteraard nog heel veel, maar als ze wakker zijn is er leven in huis. Vechten, rennen, matjes verslepen en overal in bijten. De weersomstandigheden zijn niet al te best, dus ze zijn voornamelijk binnen. Als ik merk dat ze wakker worden, maak ik snel de deur open zodat we naar buiten kunnen voor een plasje. Dat gaat al heel goed.
Buiten beginnen ze alles te ontdekken en de eerste pups zijn al door het tunneltje gerend. Na hun rondje spelen en ravotten vallen ze als een blok in slaap.
Het album week 6 is online. Maar er staan maar een paar foto’s in. We wachten op droger weer, zodat ik de meeste foto’s buiten kan nemen.