Week 7

28 maart 2021

De tijd vliegt weer om en de pups worden steeds drukker. Ze slapen uiteraard nog de nodige uren, maar als ze wakker zijn, zijn ze ook constant aktief bezig. Ze zijn super vrolijk en echte pups, die streken uithalen.
Regelmatig vechtpartijtjes, maar daar leren ze alleen maar van.
Ze leren de hondentaal heel goed van de oudere honden, want ik heb Noona al een keertje horen grommen, omdat ze het welletjes vond. Maar goed dat ze haar grenzen stelt.
Een aantal speelgoedjes en het tunneltje heb ik al moeten weg doen, anders was er niks meer van over geweest. Ze zetten nu overal de tandjes in en trekken er met z’n allen aan.
Ook bij het maken van de video’s, moet ik soms even op mijn tanden bijten, want meestal hangt er wel een pup in mijn broekspijpen, hahaha
We zijn al een paar keer met de doggyride gaan wandelen, maar vanaf nu gaan ze niet meer allemaal mee. De ruimte wordt te klein voor de hele bende.
Gisteren zijn we gestart met een meerdaagse wormkuur van Panacur. Ik wacht altijd een aantal dagen na de enting, zodat de wormkuur niet te dicht op de enting zit. Ook krijgen ze al de hele week elke dag een portie geitemelk met probiotica. Dat vinden ze super lekker en geeft de darmflora weer een extra boost.

2 nieuwe video’s online.

25 maart 2021

De portretjes van 6 weken leeftijd staan online.

23 maart 2021

Wat vliegt de tijd toch snel. We zijn al aan week 7 begonnen.
In deze week vindt altijd het bezoek van de dierenarts plaats. Zo kwam de dierenarts vanmiddag de pups nakijken, inenten, chippen en er werd van elke pup DNA afgenomen. De dierenarts vond het een mooi gelijkmatig nestje. Alle pups zijn mooi op gewicht en hebben de gezondheidscheck prima doorstaan. Alles was in orde. Bij 2 reutjes waren de teelballetjes al ingedaald. Bij de anderen hebben we ze wel gevoeld, maar die moeten nog verder indalen. Verder super trots dat alle pups al kwispelend op tafel stonden en alles wilden oppakken wat de dierenarts op tafel had liggen. De stethoscoop heb ik meerdere keren veilig moeten stellen :))) Super trots ben ik op deze dappere pups.
De kleintjes zijn de afgelopen week ook allemaal weer 1 kilo aangekomen en wegen rond en nabij de 5 kilogram. Sommigen zijn er al over. Ze zijn echte deugnietjes aan het worden en bijten overal in of slepen alles rond.
Bij 2 pups staan de oortjes al bijna recht. Super leuk, want dan lijken ze op echte herdertjes.
In het begin van de middag hebben we een kleine wandeling met de hondenbuggy gemaakt. Ook ben ik met 3 pups al even een wandeling in de straat gaan maken de afgelopen dagen. Ik kan er per keer maar eentje meenemen, want sporadisch komt er toch een auto voorbij, dus dat is te gevaarlijk. De komende dagen komt elke pup aan de beurt om even de vreemde omgeving te verkennen en ook even naar de paardjes te gaan kijken. Op dit moment heb ik maar nog weinig tijd over, maar ik probeer deze week nog de portretjes in orde te brengen.
Het album van week 7 is online.